Thursday, 27 October 2016

Giveaway Shade Dough by Hanis Zalikha


I'm back, everyone! I have been not updated my blog for more than a week already. To be honest, I have a lot of things to post but I'm just not having any mood to typing those entries. But I'll be back with a new post as soon as I can, okay?

Hadiah untuk giveaway kali ni memang menarik hati SR untuk join. Siapa yang suka makeup terutama sekali lip junkie semestinya tak akan lepaskan peluang untuk join. Mana tau, ada rezeki untuk menang Shade Dough by Hanis Zalikha ni kan? Semua warna cantik-cantik tambah pulak ianya long lasting matte lip cream dan mengandungi Vitamin C. Menarik kan? SR punya favourite shades will be Sugar Icing and Creme Caramel.

Siapa yang berminat untuk join giveaway ni, boleh klik banner, okay?

Syarat No. 7, I need to share about my random kindness, right? Let's go into it!

--------------------------------------------------------------------------------------------

Situasi ini berlaku lebih kurang tiga tahun yang lalu waktu zaman SR mula-mula masuk kolej. Satu hari tu SR dalam perjalanan nak balik ke rumah dari hostel. Disebabkan stesen LRT sedikit jauh, better naik teksi walaupun kalau naik tak sampai 5 minit pun. SR pun tahanlah teksi macam biasa. Bila dah dapat satu teksi ni, terus masuk dan sembang-sembang dengan driver dalam perjalanan nak ke LRT tu. Bila dah sampai, SR keluarkan duit RM 10 untuk bayar. Tambang untuk teksi tu RM 3.50 macam tu. Unfortunately, driver teksi tu tak ada duit kecil untuk bagi baki.

Driver teksi : Takpelah dik, Pakcik belanja. Belajar rajin-rajin. Jumpa lagi ye?

SR : In shaa Allah. Terima kasih, pakcik.

SR terus keluar dan balik. Tak sangka boleh jumpa orang yang baik macam tu.


Seminggu kemudian,


Macam biasa SR tahan teksi untuk pergi ke LRT. Tunggu punya tunggu then dapatlah satu teksi ni. And guess what? It is the same taxi that I got last time! Waktu dah masuk teksi tu terus pakcik tu cakap "Pakcik saja lalu sini kot-kot ada orang. Tak sangka jumpa kamu lagi". SR pun senyum je. Macam biasa, dalam perjalanan tu sembang-sembang kejap dengan driver teksi tu. Bila part nak bayar tambang, SR terus hulurkan RM 20.

Driver teksi : Eh, dik banyak sangat ni. Pakcik takde duit kecil.

SR : Takpelah pakcik. Saya bayar untuk hari tu punya sekali. Lebih pakcik ambillah.

Driver teksi : Terima kasih, dik.

That's all. Walaupun takdelah besar mana duit yang SR bagi kat pakcik tu tapi mungkin bermakna buat orang lain kan? SR pernah dengar macam-macam cerita baik dan buruk (but mostly the bad one) tentang driver teksi tapi alhamdullilah SR tak pernah alami sesuatu yang buruk sepanjang SR naik teksi selama ni. SR betul-betul respek dengan semua driver teksi yang bekerja siang malam cari rezeki untuk sara keluarga. Sekarang ni pun kalau SR naik teksi, mesti genapkan terus tambang tu.


--------------------------------------------------------------------------------------------

 Instagram : @syazaraihanah


 **Giveaway ini adalah ditaja sepenuhnya oleh @loveaa.my_ dengan kolaborasi bersama blogwww.bajuwarnacoklat.com. Sebarang pertanyaan mengenai produk Shade Dough [Lip Bait] by Hanis Zalikha, cara pembelian secara online atau cod boleh hubungi 013-264 7912**


10 comments :

  1. wahh bagusnya amalan syaza tu. may Allah bless you amin <3

    goodluck btw!

    ReplyDelete
  2. Nice...
    Semoga murah rezeki Syaza..
    Akak pun tak pernah lah lagi dapat pemandu teksi yang bad..
    Tapi bila memandu atas jalan di KL memang selalu terserempak dengan pemandu teksi yang bad..

    ReplyDelete
  3. singgah dari giveaway yang sama =D

    https://hikayatleyha.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html

    good luck!

    ReplyDelete
  4. Salam blogwalking! goodluck.
    http://efpearlintheisland.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html

    ReplyDelete
  5. Slm daripada Fiza. Singgah BW dr segmen yang sama..gd luck http://ourmemoria.blogspot.my/2016/10/giveaway-shade-dough-by-hanis-zalikha.html

    ReplyDelete