Sunday, 21 February 2016

Review : Nano White Fresh Miracle Mist

I'm back with a new product review. Yay! Dalam entry January Haul 2016, SR ada beli Nano White Fresh Miracle Mist dan ramai yang komen suruh buat review. So, here it is! Maaf lama menunggu. SR tak busy cuma tulah mood tak berapa nak ada. Hmm, maaf ya...

Lama dah sebenarnya cari facial mist untuk diri sendiri. Dengan cuaca panas kat Malaysia ni buat kulit kita jadi kering dan berminyak. Bila ada facial mist ni senang sikit sebab tinggal nak spray je kat muka supaya muka kita nampak segar dan lebih bermaya. Banyak sebenarnya facial mist yang ada  kat pasaran antaranya Avene, Evian dan beberapa lagi. Bila pergi Guardian terus ambil Nano White Fresh Miracle Mist selepas mengambil kira harga, kualiti, performances dan sebagainya. Since this Miracle Mist specially formulated for oily skin, why not to give it a try, right? Kulit SR ni bukannya okay sangat pun. Kering, berjerawat, berminyak.. You name it, semua ada. Hopefully lepas dah guna ni kulit jadi lebih better lah ye? Huhu. Lagi satu, iklan Nano White ni best sangat sampai SR tertarik nak beli. Lagipun dah lama sebenarnya nak cuba Nano White Fresh punya produk especially dia punya Moisturiser tapi tak terbeli lagi. Kita cuba Miracle Mist dulu, ye?

Let's jump to the review!!!


Miracle Mist

This Miracle Mist enriched with Vitamin C, Tea Tree Oil and Sea Algae with its 9-in-1 functions to :

  • Minimise appearance of pores
  • Refine pores
  • Brighten skin
  • Reduce excess sebum
  • Reduce acne
  • Restore skin balance
  • Soothe acne-prone skin
  • Refresh tired skin
  • Hydrate skin for fresh, bright and radiant skin
*Specially formulated for oily skin


No paraben | No Mineral Oil | No Colourant | No Animal Derivatives

Ingredients : Water, Butylene Glycol, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Water, Fructan, Portulaca Oleracea Extract, Tetrasodium EDTA, Polysorbate 20, Citric Asid, Fragrance, Menthol, Ascorbyl Glucoside, Algae Extract, Melaleuca Alternifolia (Tea Tree) Leaf Oil, Inulin, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Phenoxyethanol. Ethylhexylglycerin

Directions: After cleansing, spray evenly onto face or use anytime as a hydrating mist. Avoid contact with eyes.

Price: RM 16.40 (Guardian)



"Spray On, Stay Fresh!"
Nanowhite Fresh 9-1 Miracle Mist brings you NINE benefits in ONE spray! Create your own miracle for the New Year! Spray On, Stay Fresh! :D
Posted by nanowhite on Thursday, December 31, 2015


Kepada yang tak tahu, kulit SR jenis yang sensitive. Tak boleh pakai sebarang produk, kalau tak nanti naik jerawat tak pun muka penuh dengan bintik-bintik merah dan gatal. Hari ni, dah masuk hampir sebulan SR cuba mist ni. So far so good. Takde kesan-kesan buruk atau negetif sepanjang SR guna produk ni. Which is good! SR perasan kulit muka SR sepanjang pakai Miracle Mist ni dah tak berminyak seperti selalu. So, betullah produk ni dibuat khas untuk sesiapa yang mempunyai kulit yang berminyak. Selain daripada kurangkan oily on my face, SR perasan bila spray mist ni pores semakin mengecil. Bau pun sedap tau! Korang pun tau kan yang bau tea tree oil sangatlah kuat. Kalau pakai tea tree oil tu satu bilik mesti bau. Tapi produk ni walaupun ada tea tree oil dalam mist, baunya still sedap dan tak terlalu kuat. So takdelah orang perasan sangat baunya kalau kita spray. Oh ya. Forgot to mention that mist ni juga akan buat kita rasa lebih segar  dan awake bila spray kat muka!

I think this Miracle Mist was not bad at all! Kesemua sembilan fungsi daripada mist ni memang menjadi. Best sangat! Even hari-hari guna still banyak lagi dalam botol! Bila dah cuba mist ni rasa macam nak cuba produk lain pulak dari Nano White Fresh macam cleanser, moisturiser dengan dark spot corrector. Macam best je kan range Nano White Fresh ni! Hmm. Duit mana duit? Haha

For more information, go check out Nano White pages so that you have clear information before you purchase their products?

Instagram : https://instagram.com/mynanowhite



Any recommendations for best moisturiser? Kalau boleh nak ingredients yang menggunakan natural thing. 

32 comments :

  1. dah lama saya gunakan moisturiser from nano white fresh jugak ^^ i think u should try too ~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tulah, nampak macam best. InsyaAllah nanti SR cuba. So far awak guna okay? Ada kesan apa-apa tak?

      Delete
  2. tak pernah try. risau pulak nak tukar product

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takpe, ikut keselesaan awak. Sr sekarang ni pun tengah cuba macam-macam produk sebab belum jumpa yang sesuai dengan SR. Nanti dah jumpa memang akan stick sampai bila-bila :)

      Delete
  3. wahh...nnti buat review lg tau produk yg sesuai utk oily skin. thanks

    ReplyDelete
    Replies
    1. InsyaAllah, SR tengah cuba satu cleanser for oly skin. Nanti SR update k? :)

      Delete
  4. Avoid contact with eyes. Hm kalau qila agaknya dah buta dah mata habis la qila spray melalut hahahaha nak beli jgk la! Your review is very convincing hm hm should i buy them or nah syaza raihanah? do help me here hihi.

    but wait!!!!
    even if i should buy this mist to make my zombie face looks fresher.
    DUIT MANA DUIT
    ughhhh hahahahah. nahh T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, try pejam mata masa spray takdelah masuk mata. hehe. kalau Qila ada oily skin boleh cuba produk ni. InsyaAllah your oily skin akan berkurang :)

      Takpe, boleh beli bila ada duit nanti. Produk ni pun baru lagi rasanya selalu ada kat drugstore. SR ni pun kena kawal diri daripada beli benda yg tak penting. Duit pun dah takde. Hmm

      Delete
  5. nice... esp utk yg keje office, kulit kering sbb air cond..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yup, betul tu. Duduk dalam air-cond kulit kita akan jadi kering. Facial mist paling sesuai sebab senang tinggal nak spray kat muka je nanti :)

      Delete
    2. saya keja bwah matahari b0leh ke guna ye

      Delete
  6. Saya tengah dalam process tukar facial wash apa semua. Nanti boleh try nano ni hehe. Thanks for the review SR!

    ReplyDelete
  7. samalah dengan kak mia.. kulit sensitif...


    pstttt.. terima kasih sudi join Segmen Nak URL Blog #22. maaf mia baru sempat nak blogwalking.

    blog ini tersenarai dalam http://www.mialiana.com/2016/01/senarai-url-blog-22.html

    pemenang diumumkan kat http://www.mialiana.com/2016/02/pemenang-bertuah-url-blog-22.html

    ReplyDelete
  8. kawan sy pernah suruh sy try produk ni tapi ragu la..sebab kulit sy jenis berminyak..sy tak yakin nak cuba produk takut tak sesuai..

    ReplyDelete
  9. salam perkenalan...
    saya datang singgah & follow di sini...

    ReplyDelete
  10. as salam. anak dara abam kie pun guna produk ini. abam kie follows this blog too. TQ.

    ReplyDelete
  11. kita mmg pengguna nano white skin care.set yang tudung dia color green.

    ReplyDelete
  12. singgah sini.. ^^

    jemput join GA Shawal.. :)

    http://akubukaninnocent.blogspot.my/2016/02/daebakfebruary.html

    ReplyDelete
  13. Dear SR~ nano white boleh cerahkan sunburn tak? kulit saya belang2 sbb sunburn T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi, Iffah!
      SR pun dulu kena sunburn jugak, habis berbelang muka. So far SR pakai, Miracle Mist ni memang membantu untuk kembalikan balik warna kulit asal kita. Sekarang ni kulit SR dah tak ketara sangat belangnya. Senang cerita, cerah sikitlah. Maybe you should try it too? Hehe

      Delete
  14. Sy guna nano white refining treatment toner, so far dh gn dlm 2 weeks rs ade perubahan pd kulit. Lps apply kt kulit pn rase fresh n smooth je xmcm toner yg sy gunekn sblm ni rase tegang dn xselesa, bau die pn best tau.. lps ni nk try cleanser n cell moisturizer pln n ofcoz miracle mist ni. Agk2 lps makeup pn blh spray ke bg makeup nmpk fresh n thn lame.. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Good to hear that. Nano White Miracle Mist ni memang best. Segar je rasa bila pakai. SR pun ada cuba spray mist ni lepas pakai makeup, suka sangat. Nampak muka kita glowing dan tak kering :)

      Delete
    2. Klw spray mist ni sblum make up boleh?

      Delete
    3. Boleh juga, buat macam face toner 😊

      Delete
  15. assalamualaikum SR. untuk ibu mengandung sesuai tak pakai?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumusalam. SR tak berapa pasti pasal tu tapi rasanya kalau ibu mengandung pakai takde apa-apa kesan rasanya. Tapi, kalau nak kepastian jugak, boleh refer pihak Nano White sendiri :)

      Delete
  16. terima kasih atas info awak

    ReplyDelete
  17. hi SR, kulit saya jenis kering tapi x brminyak. boleh try jugak ka?
    thanks in advance :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau rasa nak mencuba, boleh je. Tapi rasanya ada face mist yang sesuai untuk kulit kering like Evene, Evian and more dijual kat drugstores.

      No problem! :)

      Delete
  18. Kenapa lepas spray muka rasa macam panas eh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mungkin sebab ada tea tree oil? Because when I first time pakai ni, my face was sunburnt. Spray je muka rasa pedih dan panas tapi lepas tu dah okay dah.

      Kalau still rasa panas lepas guna, better stop sebab mungkin produk ni tak sesuai dengan kulit awak.

      Delete